Batenburgse Dag voor standhouders

28 juli, 2024 | Batenburg

 

De Batenburgse Dag is een jaarlijks evenement dat sinds 1977 wordt georganiseerd in ons pittoreske  stadje aan de Maas. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers van drie verenigingen in Batenburg, carnavalsvereniging De Stadspompers, tennisvereniging ’t Heufke en voetbalvereniging Batavia.

Deze drie verenigingen zetten jaarlijks een prachtige braderie op met als vaste datum ‘De laatste zondag van juli ‘. De braderie bestaat uit zo’n 150 kramen, vele verkoopwagens en diverse grondplaatsen en trekt jaarlijks ongeveer 7 á 8 duizend bezoekers uit de gehele omtrek.

De Batenburgse Dag staat voor ‘Een gezellig dag je uit !’ voor het gehele gezin. Bezoekers kunnen GRATIS parkeren en alle kinderattracties zijn GRATIS. Alleen bezoekers boven de 12 jaar betalen entree.

Branche bescherming heeft de Batenburgse Dag jaren lang hoog in het vaandel staan. Dus we kijken goed naar de waren waarmee u in wilt schrijven.

Deelnemen aan de Batenburgse Dag

Om deel te kunnen nemen aan de braderie van de Batenburgse Dag zult u zich eerst moeten inschrijven. Inschrijven kan heel eenvoudig door middel van de inschrijfformulieren op deze website.

Bestaande relaties

Marktkooplieden die eerder hebben deelgenomen aan de Batenburgse Dag krijgen van ons automatisch een mail met de uitnodiging om deel te nemen aan de Batenburgse Dag

Nieuwe relaties

Heeft u interesse om deel te nemen aan de Batenburgse Dag dan kunt u inschrijven via de online inschrijfformulieren. De marktmeester zal vervolgens uw inschrijving in behandeling nemen en uw handelswaren beoordelen op branche bescherming. Daarom geeft inschrijving op de Batenburgse Dag niet meteen recht op deelnamen.
Na schriftelijke bevestiging van de Marktmeester en betaling van uw kant heeft u recht op deelname aan de Batenburgse Dag.

Batenburg kent verschillende kleine en smalle straatjes. Op verzoek hebben wij als organisatie dit jaar op een aantal straten ruimte voor marktkramen die 1,20 mtr diep zijn. Met de kleuren op de tekening hieronder is aangegeven waar deze kramen met 1,20 mtr diepte komen te staan. Helaas kan er niet van kraam gewisseld worden, in de rood aangeven straten kan bijvoorbeeld geen 1,2 meter kraam komen en vise versa

Kosten van een kraam

Wij hebben 2 soorten kramen:

  • De professionele standaard marktkraam (lengte: 4mtr, breedte: 1,20 mtr, hoogte bladhout: 70 cm.) per kraam  € 50,-.
  • Kramen die wij normaal hanteren (lengte: 4mtr, breedte: 1,00 mtr, hoogte bladhout: 70 cm.) per kraam € 45,-.

Inwoners van Batenburg betalen:  € 25,- (1 mtr kraam) € 30,- (1,20 mtr kraam) voor de eerste kraam, daarna geldt het standaard tarief.

Kosten van een grondplaats

Grondplaatsen zijn beperkt beschikbaar door het kleine nostalgische stadje. Daarom kan dit alleen in overleg met de marktmeester. Voor auto’s bij de kraam is vanwege de brandveiligheid en ruimte vrijwel geen plaats. Wij hanteren een standaard van minimaal vier meter voor een grondplaats.

Inwoners van Batenburg betalen: € 30,00 voor de minimale vier meter
Overige deelnemers:  €40,00 voor de minimale vier meter.

Uitbouwen

Bij zowel kraam als grondplaats is uitbouwen alleen mogelijk als dit vooraf is overleg en er goedkeuring van de marktmeester is. Per extra meter wordt  € 10,00 in rekening gebracht.

 

Een gezellig dagje uit !

Volgende editie Batenburgse Dag 28 juli 2024

Evenement sinds 1977!

Oude ambachten

In een authentiek stadje en een prachtig kasteel Ruïne mogen oude ambachten niet ontbreken op deze markt.

Wilt u ook sponsor worden van de Batenburgse Dag? Click dan hier op de knop dan nemen wij zsm contact met u op!

Euro Verhuur

Wilt u ook sponsor worden van de Batenburgse Dag? Click dan hier op de knop dan nemen wij zsm contact met u op!

Waar is het te doen

6634
Batenburg | Gelderland